התלבטות לפני ניתוח

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר

05/08/2010 | 08:00 | מאת: מאיה

אני מתעתדת לעשות ניתוח בשבוע הבא. מאחר ואני זקוקה גם למשקפי קריאה הוצע לי לעשות ניתוח בשיטת לאסק בעין אחת לשפר לתקן את הראיה ל6 6 ובעין השניה לשפר ל -1.1/4 ואז אולי לא להזדקק למשקפי קריאה. עובי הקרנית שלי 550 האם כדאי או שעדיף לתקן את הראיה בשתי העיניים ל 6 6 ? אגב בשנה האחרונה היתה לי שעורה בעין ואני גם רואה באותה העין כאילו יש לי חוט דק תודה

05/08/2010 | 09:50 | מאת: ד"ר מצליח טייב

שלום מאיה, ניתוח לייזר לא מאפשר להיפטר ממשקפי ראייה, ואכן ניתוח "מונו ויז'ן", כלומר כזה בו משאירים מספר בעין אחת מומלץ, לאנשים מגיל 40 ומעלה (לא ציינת את גילך). כמה להשאיר בעין השנייה תלוי בכמה פרמטרים - במיוחד המקצוע שלך - ועל הרופא המנתח להחליט בעניין זה (כך שאיני יודע להגיד לך אם 1 ו-1/4 זה מספיק או לא. לגבי השעורה, העניין לא רלוונטי ולא אמרו להפריע לניתוח.

מנהל פורום הסרת משקפיים בלייזר