ניתוח לייזר לעיניים רגישות

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר

04/08/2010 | 09:49 | מאת: אירית

"שלום, אני שוקלת לעשות לייזר כנראה בשיטת לאסיק, והבנתי שקיימת תופעת לוואי שכיחה של יובש ודמעות. אני סובלת מרגישות רבה בעיניים ולא יכולה להשתמש בעדשות מגע יותר מפעמיים בשבוע, חלק גדול מהבעיה היא שרוב סוגי הטיפות, גם אלו ללא משמרים, גורם לי לגירוי או צריבה. האם הדבר עשוי למנוע התאמה לניתוח לייזר, או שאולי עדיף השימוש הזמני בטיפות לאחר הניתוח על פני שימוש בעדשות וטיפות פעמיים בשבוע שגורם בכל מקרה לרגישות? תודה מראש על התשובה,"

04/08/2010 | 11:40 | מאת: ד"ר מצליח טייב

שלום אירית, ממה שאת מתארת נראה כי את סובלת מאלרגיה בעייניים. אנשים רבים באוכלוסייה סובלים מכך וזה בד"כ מוגבר ע"י שימוש בעדשות מגע. באופן עקרוני, אלרגיה לא אמורה להיות סיבה בגינה לא תוכלי לעבור את הניתוח, אם זאת יש לי כמה סייגים בעניין: 1. יש לפנות לרופא מומחה שיטפל באלרגיה לפני ואחרי הניתוח 2. במקרים של אלרגיה חמורה / רצינית אני בד"כ לא מבצע את הניתוח בשיטת ה- LASIK אלא רק ASA. אני ממליץ ללכת לגשת ולבצע בדיקות התאמה מקיפות וכך לקבל את כל המידע המותאם אליך אישית.

מנהל פורום הסרת משקפיים בלייזר