שריפה בלשון ובחיך העליון

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

14/01/2016 | 12:55 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, בת 58. לפני כחצי שנה התחיל לי כאב מקומי/נקודתי באזור הרקה השמאלית קרוב למפרק הלסת. הכאב בתחילה היה מקומי אך בהמשך החל גם לחץ על שיניים עליונות באופן קבוע ללא הפוגה 24/7. הכאב הורגש גם בצד ימין באזור הרקה לסירוגין. עברתי בירור מקיף שכלל בדיקות דם, אולטרסאונד עורקים, C.T. מח ללא חומר ניגודי, MRI מח ולא נמצא דבר. עדיין סובלת מאותן תחושות ללא אבחנה. בשבוע האחרון אני סובלת מתופעה נוספת והיא : הלשון שורפת לי בחלקה הקדמי עד אמצע הלשון, וכן בחיך העליון. אני מרגישה את זה כל היום וכל הלילה. הייתי אצל רופא א.א.ג. שלא ראה פיטריה. אני סובלת מאד, והייתי רוצה לדעת האם לדעתך יש קשר בין הסיור שלי של חצי שנה וכעט השריפה בלשון? מי בודק כאב/שריפה בלשון איזה רופא? באיזה תחום? מה דעתך? תודה מראש לתשובתך וסבלנותך האדיבה

שלום רב. הנושא של תחושת הצריבה בפה שייך לתחום של התמחות של "רפואת הפה" ניתן למצוא מומחים בתחום גם באוניברסיטת תל אביב וירושלים. כמו כן יש מומחים ברפואת הפה ברוב בתי החולים בהם יש יחידה לניתוחי פה ולסת. יש גם אפשרות לחפש מישהו פרטי. נושא הכאב לרוב גם לטיפולם. ממליץ להיבדק קודם אצל רופא שיניים על מנת לשלול כאב ממקור דנטאלי. בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים