הרמת סינוס

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

01/04/2012 | 11:00 | מאת: תום

לפני כ3 שבועות עברתי ניתוח השתלת עצם והרמת סינוס פתוחה(תוך כיסוי אנטיביוטי של אוגמנטין 875מ''ג).שבועיים לאחר הניתוח התפתח זהום -בצקת וכאבים באזור הסינוס ויציאת נוזל מדיף ריח רע מן החריץ לאחר הוצאת התפרים.(בנוסף יצאה לי פעם אחת הפרשה מוגלתית מאזור האף לגרון) ע''פ הוראת הרופא אני נוטלת שוב אוגמנטין 875מ'ג לשבוע. עברו 6 ימים הכאבים פחתו והבצקת כמעט נעלמה. שאלתי היא: מה הסיכויים לקליטת העצם לאחר מצב כזה ?האם קיים סיכוי גבוה או נמוך שיהיה צורך לנתח מחדש ולנקות הכל? מה גבול הזמן בערך לדעת שהכל כשורה?אני ממש לחוץ מכיון שאני טס לארה''ב בדיוק בעוד חודש.. האם טיסה חודשיים לאחר הניתוח יכולה להוות סכנה? אודה לתשובתך המהירה.

02/04/2012 | 18:40 | מאת: ד"ר שלמה ברק

נראה כי יש לך זיהןם בסינוס מומלץ ביצוע סיטי סינוסים ובדיקת מומחה פה ולסת. טיסה לא רצויה במצב זה.אולי תזדקק לניתוח לניקוי הדלקת בסינוס

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים