אבצס בחניכיים ובשפה התחתונה

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

06/08/2011 | 13:32 | מאת: יפה'קלה

לפני כמה ימים בהיותי בחו"ל, הרגשתי כאב חריף בחניכיים מלווה בתחושה לא נעימה בפה. אתמול כשחזרתי לארץ גיליתי אבצס בחניכיים וכן על השפה התחתונה. הרופא רשם לי אוגמנטין עד שהדלקת תעבור לפני שנמשיך בטיפול (הוא אמנם הציע לפתוח את האבצס אך בקשתי לעשות זאת במתינות - יש לי רגישות לאדנרלין ופחדתי מההרדמה). בעלון המצורף לתרופה נרשם שיש קשר בין מחלת הנשיקה (ממנה סבלתי לפני כמה שנים) לבין האוגמנטין. א. האם אוכל בכל זאת לקחת את האנטיביוטיקה או שרצוי שאקבל תרופה ממשפחה אחרת? ב. מה לגבי לקיחת אדויל נגד כאבים באשה מעל גיל 65? תודה

14/08/2011 | 21:06 | מאת: ד"ר אורי בלנק

שלום האוגמנטין הוא מצויין אולם ההיתי מבצע לך גם את הטיפול. לרוב שן שיצרה מורסה אחת דינה עקירה. יש לסלק את מקור הזיהום. בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים