דלקת בשתל

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

15/06/2011 | 20:37 | מאת: רון

שלום, לפני 15 שנה ביצעתי שתי השתלות שיניים (עקב חוסר בשני שיניים ליד שיניים קדמיות) לפני כמה חודשים נוצרה לי דלקת באחד מהשתלים, הרופא שיניים הכניס לי כבר פעמיים שני קפסולות של CHLORHEXIDINE בהפרשים של 3 חודש, אך הדלקת חוזרת, בצילום שיניים רואים שהעצם נסוגה,יש אופציה לבצע מאין ניתוח ולנסות לשים חומר שיאחה את העצם או להוציא את השתל וזהו, הייתי רוצה לדעת מה הנזק כרגע שיש דלקת? האם כדאי במיידי להוציא את השתל? האם יש דרך אחרת שניתן לרפא? במרפאת מכבי רופא שראה תצילום אמר שאין ברירה חייבים להוציא את השתל או שהוא ייצא לבד, (השתל לא מתנדנד, דווקא מאוד יציב) אשמח לשמוע תגובה בברכה רון

16/06/2011 | 23:44 | מאת: ד"ר שלמה ברק

רון שלום לפי תאורך קיימת דלקת סביב השתל שספגה את העצם. במקרה זה מומלץ להוציא את השתל על מנת למנוע התפתחות הדלקת וספיגת עצם נוספת ובהמשך להחדיר שתל חוזר בתוספת השתלת עצם מלאכותית בברכה דר' שלמה ברק

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים