שפה קשורה

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

31/05/2011 | 08:10 | מאת: שרון

שלום לבעלי יש רווח בין השיניים. 2 ילדיי נולדו עם שפה קשורה. לבתי בת שנה ו 9 חודשים יש רווח בין השיניים ומיתר עבה ביניהם שמגיע עד קו השיניים ומפריד ביניהם- החתיכת בשר שקושרת את השפה לחניכיים. לבני בגיל חודשיים חתכתי את השפה הקשורה. אם אעשה פעולת חיתוך לבת שלי (בת שנה ו 9 חודשים) האם יש סיכוי שאחסוך לה את הרווח בין השיניים... ממה נוצר רווח ? האם יש קשר לשפה קשורה? מדובר בטשטוש והרדמה מקומית. רופא שיניים אחד אמר שיש סיכוי שזה יסתדר לבד. אם חתוך לה את השפה הקשורה האם יש סיכוי שלא יהיה לה רווח? האם הצלקת שתוותר אם אחתוך לה תוכל להפריע בעתיד לסגירת הרווח בין השיניים?

11/06/2011 | 12:44 | מאת: ד"ר אורי בלנק

שלום הפרנלום יכול להוות בעיה וליצור קשיים בדיבור כאשר מדובר בפרנולום הלשוני-לינגואלי עקב הגבלה בתנועת הלשון. הפרנלום הבוקלי בלסת עליונה יכול ליצור הפרעה לסגירת הרווח בין השיניים. עם הזמן הלסת העליונה גדלה ומתארכת וכיוצא בזה הפרנולום זז למעלה והרווח לרוב נסגר. בשלב זה ההיתי מבצע מעקב

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים