חבלה דנטלית שלא טופלה. אובדי עצות!

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

06/04/2011 | 23:28 | מאת: ראובן א.

שלום, ביתי קיבלה חבלה בשן קדמית בהיותה בת כ-10 שגרמה לשבר וזעזוע פנימי. בעצת הרופא חיכינו שהילדה תגדל. כשחזרנו בגיל 19 הסתבר שהמצב חמור (יש "צ'סתות"). הוזכרו שתי אופציות: ניתוח לניקוי וטיפול שורש או השתלה. שני רופאים שעובדים "ביחד" מעבירים את הילדה אחד לשני ואנו אובדי עצות. למי ראוי לפנות כדי לקבל חוות דעת מקצועית ביותר? מה האפשרויות העקרוניות? תודה

08/04/2011 | 21:13 | מאת: ד"ר אורי בלנק

שלום חבלות דנטליות בשיניים העליונות נפוצות מאד בילדים. הראש גדול ביחס לגוף ולכן יפגע ראשון באזור השיניים. לעיתים קרובות יש צורך בטיפול ראשוני נכון על מנת להבטיח את המשך והצלחת הטיפול. ברוב המקרים שיניים אלו אובדות. על כן יש כנראה צורך לעקור את השן לבצע השתלת עצם ואז להתקין שתל כך שיהיה ממוקם באזור אופטימליץ אתה זקוק לבדיקה אצל כירורג מומחה שמשתף פעולה עם מומחה לשיקום הפה. בהצלחה נשמח לסייע בבדיקה במחלקה.

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים