התלבטות

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

05/04/2011 | 17:21 | מאת: נטע

נשלחתי לפריודונט ותיק וידוע, ע"מ לבצע ניתוח הרמת סינוסים בשיניים 24, 25,26. בוצעו עקירות כירורגיות, והיום, רגע לפני - החלו לקנן בי חששות. יש צורך להשתיל עצם, כי העצם המקורית נתדלדלה לגמרי, ואין לי בטחון שהניתוח והשתלת העצם יצליחו. רק לאחר חודשים אמורה להתבצע השתלת השתלים, ולאחר עוד כמה חודשים - חשיפה ושיקום. זמן, פחד והוצאה ענקית. מאידך, אין לי מושג וזו גם שאלתי אליך, אם אפשר להתקין במקום תותבת או פליפר קבועים, ולמרות אי הנוחות הכרוכה בתותבות, אני מקווה ורוצה להניח שגם בתחום הזה חלה התקדמות. אני בת 60 ומשהו וזכורות לי שיניים תותבות בכוס של הסבים שלי, דבר שמעורר בי חלחלה. מה דעתכם המלומדת?

08/04/2011 | 21:26 | מאת: ד"ר אורי בלנק

שלום כיום אנו בעידן נפלא מבחינת הידע הדנטלי, אין צורך כמעט להשאר עם שחזורים נשלפים כמו לפני 2 דורות וניתן לשקם על גבי שתלים כמעט כל מיקרה. הרמת סינוס היא פרוצדורה מוצלחת בעלת אחוזי הצלחה מרשימים, במיוחד שהיא מבוצעת על ידי מומחה. אל תהססי כיום תוחלת החיים ארוכה וצפויים לך שנים של הנאה מהשתלים. בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים