ניב כלוא

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

24/03/2011 | 21:27 | מאת: אמא מודאגת

לבני בן ה 13 וחצי גילו ניב (22) כלוא באזור הסנטר מתחת לשיניים הקדמיות. הכירורג המליץ לנתח וטוען שזה לא ניתוח מסובך. לי נדמה שפתיחת חלון בעצם, שבירת השן והוצאתה בחלקים, ואח"כ תפירה של המקום, זה מאוד רציני. מדובר בהרדמה כמעט מלאה ולדברי הרופא לא יותר משעה. האם אכן זה הליך פשוט? האם ההחלמה מניתוח שכזה היא באמת רק ימים ספורים? מה הסיכויי לסיבוכים בהליך כזה. אודה מאוד על כל חוות דעת על ההליך הזה

25/03/2011 | 11:59 | מאת: דר. צביקה רוזנבלום

שלום רב, אם אמנם מדובר בניב,עדיף,במידת האפשר,"למשוך" אותו למקומו בסיוע אורתודונט,ולא לעקור. כמובן כדאי שאורתודונט יערוך בדיקה מעמיקה על מנת להחליט מה הטיפול המועדף. שבת שלום, דר. צביקה רוזנבלום

29/03/2011 | 22:48 | מאת: ד"ר אורי בלנק

שלום. אם הניב הכלוא השלים את התפתחות השורש או שהמנח שלו הוריזונטלי כנראה שלא ניתן יהיה להבקיע אותו ויש צורך לעקור שן זאת. הפוצדורה הנה בעלת דרגת קושי בינונית ומחייבת ביצוע על ידי כירורג מיומן. הסיכון העקרי כאן הנו פגיעה עצבית בעצב התחושתי של השפה והסנטר אולם זהו סיבוך נדיר. בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים