מראה א-סימטרי מוזר + שיקום הפה

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

31/01/2019 | 19:51 | מאת: מראה א-סימטרי מוזר + שיקום הפה

שמתי לב בשנים האחרונות שצד ימין של לסת תחתונה קרוב לאוזן אינו שווה ללסת בצד שמאל אני לפני שיקום שיניים, אחרי סדרת צילומים וחוות דעת אצל רופאים שונים. מעולם לא העלתי את הסוגייה הזאת אבל באחת החוות דעת שאלתי את הרופא אם יש צורך ביישור לסתות הוא טען שלא אך הומלץ לי על יישור שיניים כללי בכמה ובכמה מקומות. מסיבה שקו האמצע איננו ישר וכמה שיניים בודדות שאינם ישרות. האם יש קשר בין המקרים ? או שבכלל מדובר ב"עודף של עור" באיזור הספציפי שנראה לי לעין. עם זקן מלא ה"מראה" כמעט ואיננו נראה לעין אך כאשר אני מגולח ההבדל מורגש מעט (יותר מבחינתי) ולמרות הסלט שעשיתי פה אני אציין שבצד שמאל של הלסת התחתונה חסרות לי 2 שיניים אחוריות צמודות ששם אצטרך לעשות שתלים ועוד משהו - הומלץ לי לעשות כתרים בשביל לחסוך את היישור שיניים השאלה כמה כל זה משפיע ומה ההבדל גם מבחינה בריאותית ואסתטית לכל מראה הפה לאחר השלמת כל הטיפולים. אשמח להתייחסות רצינית לכלל השאלות למרות שידוע לי שללא בדיקה פיזית וצילומים שונים הכוללים סיטי קשה לאבחן אבל על סמך ניסיונך אני אשמח שתיתן התייחסות. תודה מראש !

שלום כפי שאמרת קשה לתת תשובה רצינית ללא הבדיקה. שנית אני לא יודע מה גילך. כעקרון אסימטריה אמיתית בפנים מגיע בדיקה והערכה ע"י כרורג פה ולסת. לגבי אישור שיניים, לא נשמע לי הגיוני לעשות כתרים על מנת לחסוך את אישור השיניים במידה והשיניים בריאות ולא צריכים כתרים גם כך. מעבר לזה לא ניתן להגיד ללא בדיקה. נשמח לעזור במידה ותגיע אלי אבל כל אחד מהקולגות שלי בבתי החולים יוכל לעזור גם כן בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים