טינטון עקב בעיה בלסת?

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

14/09/2017 | 18:01 | מאת: יוסי

קצת ארוך אך אודה למענה. שלום. אני בחור בן 20. מזה כ-6 שנים אני סובל מטינטון כרוני המתבטא בשמיעת זמזום בשתי האוזניים ובשמיעת הדופק באוזניים ובנוסף לכך אני סובל מבעיית דיכאון וחרדה . במהלך השנים ביקרתי אצל פסיכיאטרים, נוירולוגים ורופאי אף אוזן גרון אך אף אחד מהם לא הצליח לזהות את מקור הבעיה ולפתור אותה. עברתי בדיקות רבות שכולן יצאו תקינות: MRI ראש, דופלר עורקי צוואר, בדיקת שמיעה,EEG, מעקב אחר הדופק. לאחרונה נתקלתי באתר בו נכתב שלעיתים יש קשר בין טנטון לבין בעיה במפרק הלסת כתוב בו כך: ''ניתן להשיג אישור לכך שהטינטון נגרם על ידי בעיות במפרק הלסת על ידי ביצוע פעולות שונות באמצעות המפרק. האנשים רבים שסובלים מטינטון מוצאים שהידוק לסתות יוצר שינוי בעוצמת הטינטון או בקצבים שלו. גם דחיפה חזקה של הלסת התחתונה לאחור באמצעות כף היד או דחיפה של המצח בחוזקה כנגד כף היד נייחת עשויים לגרום לשינויים בעוצמה ובאיכות של הטינטון ובכך להעיד על הקשר שבין תסמונת מפרק הלסת וטינטון. ''(https://www.gav-clinic.com/temporomandibular-disorder/signs-and-symptoms) דחיפה, הידוק ותזוזת לסתות מגבירים אצלי את הטינטון בעת הפעולה. מאז שאני זוכר את עצמי אני מהדק לסתות ומבצע בהן קליקים וחורק שיניים סתם מתוך הרגל. יכול להיות שכאן טמונה הבעיה והטינטון נובע מבעיה בלסת או מהרגלים לא נכונים? יש טעם לפנות לייעוץ אצל רופא לסת? תודה.

שלום רב, מתנצל אבל זה לא נושא הפורום ולא תחום התמחותי בכל זאת ניתן יהיה להבדק בנושא אצל מומחה לרפואת הפה על מנת אם יש קשר בין התופעות. נראה שהמקום הכי טוב יהיה במרפאה לרפואת הפה בבתי הספר לרפואת שיניים או בתל אביב או בהדסה ירושליים רפואה שלמה

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים