התקה דיסקלית ודלקת כרונית

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

14/06/2017 | 09:57 | מאת: יערה

שלום ד"ר, כבר שלוש שנים שהדיסק בצד שמאל דבוק ללסת, לא אחפור עם הרבה פרטים אבל אחרי ניסיונות כושלים לשחרר אותו בהרבה דרכים ודלקת כרונית הומלץ לי ללכת לניתוח כדי שיוציאו לי את הדיסק. רציתי לשאול אם אפשר לתפקד עם הלסת רגיל ללא הדיסק או שזה מועד לכישלון? ולמה אי אפשר לנתח ופשוט לשחרר אותו "לגרד" אותו מהלסת? תודה מראש

שלום יערה לא יכול לתת המלצות על ניתוח בפרק בלי לדעת פרטים, בלי לבדוק אותך ובלי לראות את MRI. כעקרון אפשר לחיות בלי דיסק, אבל השאלה זה מה מפריע לך. אף מטופל לא פנה אלי כי מפריע לו דיסק דבוק. או שיש כאבים או שיש הגבלה בפתיחת הפה או שניהם. מה הבעיה אצלך? נשמח לעזור במידה ותיהי מעוניינת

15/06/2017 | 00:29 | מאת: יערה

יש לי כאבים והגבלה, אני מצליחה לפתוח עד 28 מ''מ. עשיתי בין היתר שטיפה וארטרוסקופיה (אני מקווה שכתבתי נכון) פזיותראפיה, כדורים אנטי דלקתיים, כדורים כמו אלטרולט וכו'... השאלה העיקרית שלי אם הדלקת שנמשכת כבר כמעט שלוש שנים והתקה יכולה לגרום למצב חמור יותר כמו פגיעה במפרק עצמו ''אכילה של העצם'' אני קוראת לזה ואם בן אדם באמת יכול להסתדר בלי הדיסק... (אם זה נורא דחוף אז אצטרך לנסות לזרז תורים וכו')

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים