ירידה בחוש הטעם וחניכיים עם דלקת סביב שן שנשברה

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

13/05/2017 | 11:22 | מאת: מיכל

שלום, בת 32. בשבועיים האחרונים יש לי ירידה בחוש הטעם. הטעם בפה של מאכלים חלש מהרגיל. יש לי שן פנימית בלסת התחתונה שעברה טיפול שורש כשהייתי נערה. לאחר כמה זמן גילו ציסטה מתחת לאותה השן. הלכתי לרופא מומחה שחידש את טיפול השורש ואז הסיצטה נעלמה. הבעיה שהזנחתי את השן ולא דאגתי לעשות ישר מבנה וכתר. אחרי 5 שנים שהשן נשארה חשופה ללא כתר ונשברה חלקית, הלכתי לרופאת השיניים שעשתה לי מבנה וכתר. לפני שבועיים וחצי השן החלה להתנדנד לי. הלכתי לרופאה והיא משכה את השן. השן נשברה יחד עם הכתר. ירד לי הרבה דם. היא טענה גם שיש לי דלקת בחניכיים סביב אותה השן אך אני לא הרגשתי בכאב חזק, ממש כאב חלש כמעט בלתי מורגש ולכן לא קיבלתי אנטביוטיקה. היא פחדה להשאיר את החניכיים חשופות והחליטה להדביק את השן. אך לאחר שבועיים השן נפלה. כרגע אני עם שאריות קטנות של השן וחניכיים סביב השן קצת כואבות ואדומות. בירידה בחוש הטעם התחלתי לשים לב לפני שבועיים. השאלה היא האם לירידה בחוש הטעם יכולה להיות קשורה לשן הזו ולדלקת שיש בחניכיים מסביב לשן השבורה? אציין שחלק מהחניכיים ממש חשופות ואדומות

שלום רב, קשה לדעת ממה נובע הירידה בחוש הטעם ומה הקשר לשן השבורה. את צריכה לפנות לבדיקה אצל מומחה לפה ולסת או לרפואת הפה בשלב ראשון והם יוכלו לאבחן מה מקור הבעיה בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים