צ י ל ו ם MRI ומתכות

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

31/01/2017 | 12:51 | מאת: רונית

אני מועמדת להשתלה בלסת עליונה עם הרמת סינוס פתוחה אולם עקב סינוסטיס (אסימפומטית) אני נדרשת לאישור אף אוזן גרון קודם הפרוצדורה. הייתי במספר ייעוצים, הרוב אישרו אולם חלק התלבטו... ולכן אני נדרשת לצילום MRI סינוסים בנוסף ל CT שכבר בוצע. שאלותי: 1. מה דעתך ? 2.מה הסיכון בביצוע הרמת הסינוס מבלי ניתוח FESS קודם ? 3. האם ניתן לבצע MRI כשיש כבר שתלים (אחרים) בפה היות וזו בדיקה המבוססת על תהודה מגנטית ואסור מתכות בגוף ? תודה.

שלום רב, הבעיה מוכרת ונפוצה אצל מי שצריך הרמת סינוס. בהרבה מקרים נדרש דעתו של רופא א.א.ג. העוסק בטיפול בסינוסים. בדרך כלל בדיקה והדמיה ע"י CT מספיק ביותר. אין צורך בביצוע MRI עם רוצים להתרשם מסינוסיטיס. אם הופנת לביצוע MRI יתכן ומחפסים משהו אחר. במידה ולא מבצעים הכנה עם FESS ומתפתח סיבוך, כגון סינוסיטיס, לארח הרמת הסינוס ניתן לבצע FESS לאחר מכן. לגבי שתלים קיימים, אף אחד לא יוציא שתלים על מנת לבצע צילום CT-ניתן לצלם עם השתלים בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים