התייעצות - טיפול בחולה מונשם במחלקה פנימית בבי"ח

דיון מתוך פורום  שיקום נשימתי

03/08/2015 | 23:00 | מאת: ירון

שלום רב אמי בת 78 אושפזה בבית חולים בעקבות דלקת ריאות שהטיפול בה הצריך הנשמה ממושכת (טרכיאוסטום - פיום קנה). לא היו לאימי מחלות פנימיות, מלבד יתר לחץ דם מטופל ומאוזן והיא חיה חיים עצמאיים. בבית החולים היא אושפזה במחלקה פנימית בחדר משותף עם 4 מיטות מול עמדת האחיות. בשונה מבתי חולים אחרים המפעילים יחידה לטיפול מוגבר שבה יש השגחה למונשמים כל העת, בבית החולים שאמא אושפזה לא היתה יחידה כזו. בנוסף, בבית החולים לא פעלו על-פי נוהל השגחה סיעודית לחולים מונשמים של משרד הבריאות המחייב השגחה של אחות בהישג יד מיידי (ציטוט מדוייק מהנוהל: http://www.health.gov.il/hozer/mr02_1997.pdf). לפני שבועיים, סיימנו לבקר את אמא בשעה 22:00 ובשעה 23:30 הזעיקו אותנו לבית החולים לאחר שחיבור צינור מכונת ההנשמה לפתח הטרכיאוסטום התנתק ובמחלקה לא שמו לב לאזעקת מכונת ההנשמה. בעקבות הרשלנות הזו, אמא נפטרה שעה אחרי שסיימנו הביקור (עזבנו אותה צלולה, חיונית ומתקשרת בשעה 22:00 והיא נפטרה בשעה 23:00). בשבועיים שחלפו מאז מותה, למדתי שמדובר בתופעה מוכרת שבה ההשגחה על חולים מונשמים רפויה, במיוחד בעת החלפת משמרות אחיות או בערבי שישי ובסופי שבוע. לדוגמה: http://www.mako.co.il/news-israel/health/Article-f2a7a7818afd041004.htm . אני מתלבט כעת כיצד לנהוג כדי להבטיח שחולים מונשמים אחרים לא ימצאו את מותם בנסיבות זהות. אין לי ספק שאם אתלונן במשרד הבריאות, העניין יטופל ביסודיות ובחומרה (אינני נאיבי. ברור לי שלכל מערכת ציבורית המגבלות שלה). עם זאת, אני מחפש אפשרות טיפול ממוקד יותר שיביא לתוצאות אפקטיביות יותר לציבור המטופלים ולא כאלה שישפכו את התינוק עם המים. אני די חושש שבבית החולים הספציפי הזה, יגיבו לתלונה באופן כזה שיקשה עוד יותר על מונשמים אחרים (למשל, קשירת ידי החולה או שימוש בתרופות הרגעה העלולות לדכא את מרכז הנשימה ולהכביד על החולים). מובן שהם ינהגו כך בשל מצוקת כח אדם ולא מרוע ורשעות. אם כך, התוכלו בבקשה לייעץ לי למי עלי לפנות בכדי לצמצם הישנות תאונות כאלה? רב תודות, ירון

לירון שלום בגדול אני חושבת שמי שיכול לעשות שינויים זה רק משרד הבריאות אולם אשמ שנדבר על כך 052-4266499

13/07/2017 | 16:32 | מאת: דוד

עברו שנתיים, אתה מוזמן לספר לנו כיצד העניין "טופל ביסודיות ובחומרה".

מנהל פורום שיקום נשימתי