דלקת בתאי השומן של העור (אריתמה נודוזום)

דיון מתוך פורום  ארומתרפיה ורוקחות טבעית

19/07/2010 | 22:24 | מאת: שירה

שלום גליה, איך ניתן לטפל בדלקת הנ"ל? הדלקת כל הזמן ברקע, כל כמה חודשים מופיע כתם על שוק ימין מלווה ברגישות מקומית למשך 3 שבועות בערך, עד כה לא ניתן אף טיפול כדי לפתור את הבעיה. אילו שמנים יכולים לטפל בדלקת ולפתור אותה? תודה.

03/08/2010 | 23:35 | מאת: גליה קרפול

הי שירה וסליחה על העיכוב בתגובה. צריך לעבוד עם שמנים אנטידלקתיים ואנטי היסומינים- לבנדר, קמומיל כחול או יארו, עץ התה, ניאולי. כמובן יש לדייק במינונים, אין לשים ישירות על העור ללא דילול- האם את בקיאה בארומתרפיה? האם הדלקת הכונית התפרצה בעקבות טריגר כלשהו כמו לקיחת משככי כאב או בטרפטוקוק?

04/08/2010 | 09:37 | מאת: שירה

שלום גליה, איני בקיאה בארומתרפיה. סיבת התפרצותה של הדלקת הכרונית לא כ"כ ברורה היום, יתכן שמסטרפטוקוק שהיה לפני התפרצות הדלקת (נלקח באשפוז משטח גרון ולא היתה עדות לסטרפטקוק), ובנוסף גם לקחתי לפני ההתפרצות משככי כאבים להורדת חום וכאבים (שפעת), כך שיתכן שאחד משני הגורמים האלו גרמו להתפרצות הדלקת.

מנהל פורום ארומתרפיה ורוקחות טבעית