שמנים בהריון

דיון מתוך פורום  ארומתרפיה ורוקחות טבעית

11/06/2010 | 11:48 | מאת: sabon

שלום, אני בהריון שבוע 22. במהלך ההריון השתמשתי בסבון עץ התה ובסבון המכיל: שמן קוקוס ושמן זית, שמן המפ, שמן חוחובה, שמן תפוז, שמן לימון, שמן ליים, חומצת לימון, ויטמין E. כמו כן, השתמשתי בקרם ידיים שבין מרכיביו רשום שהוא מכיל שמנים אתריים. רק עכשיו גיליתי כי לפעמים יש בעיה עם שמנים מסויימים. האם זה בסדר שהשתמשתי בהם או שמא שמנים אלו אינם בטוחים לשימוש? מה הסיכון בשימוש בהם? תודה רבה

11/06/2010 | 18:00 | מאת: גליה קרפול

קודם כל- מזל טוב :-) ישנם שמנים שאינם מומלצים בהריון מסיבות שונות. חלקם רעילים במידה מסוימת ואנו לא רוצים שיגיעו אל העובר דרך מחזור הדם של האם, חלקם מניעים את הרחם ועלולים ליצור צירים, חלקם מחממים מאוד ולכן יכולים גם לעודד הפלה, וחלקם משפיעים הורמונלית ועלולים להפר את מאזן ההורמונים של האישה ההרה. השמנים שציינת בטוחים לשימוש, אל דאגה. רשימת השמנים האסורים ארוכה...באופן כללי בשלושת חודשי ההריון הראשונים מומלץ לא להשתמש בשמנים האתריים. לאחר מכן אני מציעה להתייעץ עם ארומתרפיסט מוסמך לגבי שמנים ספציפיים. שתהיה לידה קלה ומעצימה. גליה

11/06/2010 | 18:03 | מאת: גליה קרפול

חשוב לציין שהשמנים האתריים נפלאים להריון ויכולים לעזור במצבים רבים. אני מכינה מוצרים רבים כמו משחה לטחורים, סימני מתיחה, תערובות לכאבים, למצב רוח ירוד, חיזוק מערכת החיסון ועוד..זהו כלי נפלא להקלה בהריון, רק יש לדעת כיצד להשתמש בו.

מנהל פורום ארומתרפיה ורוקחות טבעית