ביטוח

דיון מתוך פורום  דם טבורי

17/10/2011 | 22:14 | מאת: ליטל

שלום, הבנתי שכחלק מהשמירה מקבלים גם ביטוח. אני רוצה לשאול האם מקרים שבהם יש צורך חו"ח בהשתלה אינם מכוסים על ידי קופות החולים או ביטוחים רפואיים פרטיים רגילים? על חשבון מי נעשו כל ההשתלות ותרומות מיח עצם לאותם חולים שלא היה להם ביטוח של דם טבורי? וגם עוד שאלה- האם הביטוח כולל גם מימון למציאת תורם מיח עצם, ולא תאי גזע עובריים? תודה

20/10/2011 | 21:01 | מאת: ד"ר אריה (יוקי) גניגר

ליטל שלום, פוליסות הביטוח הקיימות היום וכן סל הבריאות, השב"ן וקופות-החולים מכסים השתלות מח-עצם בלבד. השתלת מח עצם, בהגדרה, מתייחסת רק למחלות הקשורות למערכת החיסון והדם ואינה מתייחסת לכלל אפשרויות הטיפול באמצעות תאי-גזע. פוליסת הביטוח של טבורית הינה ייחודית מסוגה בעולם בכך שהיא מכסה כל טיפול באמצעות תאי-גזע (כולל אגב טיפולים עתידיים) כלומר היא נותנת כיסוי לכלל אפשרויות הטיפול באמצעות תאי גזע ואינה מגבילה רק למחלות מע' החיסון והדם. בנוסף, פוליסת הביטוח של טבורית מעניקה פיצוי כספי ע"ס 56,000 ש"ח במידה וההשתלה כוסתה ע"י גורם אחר כלשהו, ביטוח פרטי/קופ"ח וכו'. באשר לחלק השני של שאלתך, פוליסת הביטוח של טבורית מכסה גם איתור מנת תאי גזע חלופית מכל מקור שהוא, בנקים ציבוריים או מח-עצם. ניתן לקרוא על פוליסת ביטוח זו באתר טבורית: http://www.taburit.co.il/images/files/giluy_naot_single.pdf אשמח לענות על שאלות נוספות, ד"ר גניגר

22/10/2011 | 12:06 | מאת: ליטל

תודה על תשובתך, עם זאת, בפוליסת הביטוח הרגילה שלנו ישנו סעיף: "השתלת מח עצם ו/או תאי גזע מדם טבורי ו/או מדם פריפרי ו\או תאי אב שמקורם במוטב עצמו, שבוצעה בישראל בלבד." כלומר אני רואה שכן יש ביטוח למקרה של דם טבורי וזה לא מייחד בהכרח רק ביטוח מיוחד של דם טבורי.. אם כך, איפה בכל זאת היתרון? ושאלה נוספת, אם לא עושים את הביטוח המורחב למשפחה, האם המחיר לשמירת דם טבורי כולל את הביטוח לתינוק עצמו ?

מנהל פורום דם טבורי