ביתי

דיון מתוך פורום  דם טבורי

12/12/2010 | 15:42 | מאת: מירה

שלום, האם יש חדש בארץ בתחום אובאיטיס או דלקת מפרקים באחד מבתי החולים בארץ? אם כלתי בהריון האם אפשר לקבל ממנה דם טבורי ואיך עושים זאת? מה שם בית החולים בסין בו על ידי תאי גזע הצילו ילד עיוור?

16/01/2011 | 23:54 | מאת: ד"ר אריה (יוקי) גניגר

מירה שלום, אף כי עבר זמן רב מאז שאלתך הראשונה, לא שכחתי ואי מנסה לברר פרטים יותר ברורים על מנת לתת לך מענה מתאים. לצערי עד כה כל פניותי לא הביאו לי מידע נוסף. ניתן לאסוף דם טבורי בעת הלידה מכל יולדת וברוב המקרים המנה המתקבלת נתנת לשימור לאורך זמן. על מנת לאסוף יש לפנות לאחת החברות הפועלות בתחום זה בארץ או לאחד הבנקים הציבוריים. חשוב לציין כי ההחלטה על שימוש בתאי גזע מדם טבורי מתקבלת על ידי הצוות הרפואי בהתייחס לחולה ולמחלה שיש לטפל בהם. באשר לשם בית החולים בסין אין לי אלא לחזור על מה שכבר כתבתי בעבר, אין לי כל מידע על המקרה ולבקשתי שתספקי לי פרטים נוספים לא קבלתי מענה. בברכה, ד"ר גניגר

מנהל פורום דם טבורי