מה התועלת בלהקפיא?

דיון מתוך פורום  דם טבורי

27/09/2010 | 20:33 | מאת: עדי

שלום רב, מאחר ואני צריכה ללדת בקרוב התחלתי קצת לחקור על עיניין שימור הדם הטבורי, עד כמה שידוע לי כל הבנקים הפרטיים רשאים להשתמש בדם טבורי על מנת לנסות ולרפא מחלות המטולוגיות בלבד, אם כך נניח שלתינוק מסויים יש חס וחלילה לוקמיה, הרי בדם הטבורי שלו שהוקפא התאים המוקפאים נגועים באותם תאים סרטניים (לוקמיים) ואי אפשר באמת להשתיל את הילד עצמו עם התאים מהדם הטבורי שלו כי הם "נגועים", אז מה בעצם היתרון בלהקפיא? האם הסיבה היא שאולי עוד 15 שנה יצליחו לרפא מחלות אחרות עם תאים אלו? כמו סכרת? שיתוק וכו' ואם כן האם הילד לא יהיה גדול מדי וכמות התאים לא תספיק בכל מקרה להשתלה?

28/09/2010 | 07:23 | מאת: ד"ר אריה (יוקי) גניגר

עדי שלום, דם טבורי משמש היום בטיפול סטנדרטי של מחלות מסוימות מתוך מכלול של מחלות סרטניות, גנטיות ואוטואימוניות. כמו כן במסגרת ניסויים קליניים ראשוניים ומתקדמים מטפלים במחלות אחרות כגון שיתוק מוחין, סוכרת ואחרות ומספרן של אלה יגדל בעתיד הקרוב. נכון הוא כי הטיפול בלוקמיה למשל נעשה עד כה "רק" במנות שאינן עצמיות, כלומר מתורמים זרים או מבני משפחה אך לאחרונה דווח על טיפול בלוקמיה גם במנות של דם טבורי עצמי. ההחלטה במקרה זה כמו בכל המקרים האחרים נתונה בידי הצוות הרפואי ותלויה בגורמים רבים כגון חולה, מחלה וכו'. באשר לכמות התאים שנאספה, גם כאן הדבר תלוי במחלה ובחולה. בטיפולים הסרטניים המבוצעים היום מבוצעים משתמשים ככלל בכמות של כ- 30 מיליון תאים לק"ג משקל גוף. במחלות אחרות, שהטיפול בהן מבוצע לעיתים במסגרת ניסוי קליני, משתמשים בכמות קטנה משמעותית של תאי גזע ויתר על כן סביר להניח כי גם במחלות הסטנדרטיות תמצאנה הדרכים להקטין את מספר התאים הנדרש על ידי שיטות טיפול יעילות יותר. אשמח לענות לשאלות נוספות. ד"ר גניגר

06/10/2010 | 16:17 | מאת: OC

כאשר אתה מדבר על כמות של כ-30 מיליון תאים לק"ג משקל גוף אתה מתכוון לכלל התאים/תאי גזע להשתלה (CD34)/תאים מגורענים?? אשמח להרחבה בעניין.

מנהל פורום דם טבורי