השתלות

דיון מתוך פורום  דם טבורי

29/07/2010 | 18:39 | מאת: ד"ש

שלום רב, פניתי לחברות הבנק הטבורי חברה אחת אומרת שהיא מבטחת את הילוד בגובה מליון ש"ח למטרת השתלות והצלת חיים חברה אחרת אומרת שהיא לא מבטחת מאחר וכל נושא מציאת תורם מתאים והשתלות הינו חינם במסגרת סל הבריאות. מה דעתך? תודה,

30/07/2010 | 23:20 | מאת: ד"ר אריה (יוקי) גניגר

דלית שלום, יש הבדל מהותי בין שתי האמירות. סל הבריאות אינו כולל את כל הטיפולים והתרופות הנדרשים למתן מענה לחולים. אנו מכירים זאת מתוך ידיעות בעיתונות בתחומי בריאות שונים והדבר גם נכון במקרה של שימוש בתאי גזע. סל הבריאות מכסה טיפולים מסויימים בלבד ואף כי יתכן שבעתיד יכסה יותר אך איננו יודעים מתי ועד כמה ובכל מקרה תמיד יהיו עוד טיפולים ותרופות שהסל לא יכסה אותם. הביטוח המוצע, מאידך, מכסה כל טיפול מציל חיים הדורש שימוש בתאי גזע לרבות איתור מנה חלופית במקרה הצורך. אין לי ספק ששילוב של ביטוח ביולוגי של שימור המנה יחד עם ביטוח פיננסי שיטפל בהוצאה הכספית הכרוכה בהליך עדיף. בברכה, ד"ר גניגר

מנהל פורום דם טבורי