דם טבורי - כן או לא?

דיון מתוך פורום  דם טבורי

14/03/2016 | 12:41 | מאת: דניאלה

שלום לך, אני לקראת לידה ואני בדילמה האם לשמר את הדם של ילדי בע"ה או לא. הסיבה היא שכשקיבלתי את החוזה לסגירה מול בנק מסוים (עובד עם בי"ח גדול וידוע), קראתי שסף המינימום לשימור הוא 100 מיליון תאי גזע אך באותה נשימה הם מציינים שמשרד הבריאות מציין שלצורך השתלת מח עצם במקרים של סרטן צריך לפחות 900 מיליון! כעת עולה השאלה עד כמה שווה לחיות באשליה שיום אחד השימור יעזור לילדי, שלא לדבר על העלות הכספית הגבוהה... אני יודעת שיש עוד מחלות שבהן ניתן להשתמש בדם הטבורי אבל לא ממש השתכנעתי שהנושא ברור וחד משמעי גם מצד רופאים כיום. אשמח אם תוכל להשליך לי אור על הנושא כי הדילמה רצינית ומטרידה את מנוחתי ):

14/03/2016 | 16:28 | מאת: ד"ר אבי טרבס

דניאלה שלום הכללים לגבי מספר מינימלי של תאים לשימור נקבעו בהסתמך על נתונים לגבי השתלות מח עצם. הכללים הם אכן שונים עבור הבנק הציבורי והבנק המשפחתי, בעיקר בגלל הייעוד המתוכנן. בבנק הציבורי הייעוד היום הוא השתלת מח עצם בלבד. לעומת זאת, התאים בבנק המשפחתי יכולים לשמש בעתיד עבור אפליקציות קליניות נוספות אשר נמצאות היום בשלבים שונים של פיתוח. לגבי אפליקציות אלו, לא נצבר עדיין מספיק נסיון לגבי מספר התאים הנדרש. בנוסף, נמצאות היום בפיתוח מספר טכנולוגיות להגדלת מספר התאים כך שיתכן ובעתיד יהיה שימוש להשתלת מח עצם גם במנות עם מספר תאים יותר קטן מהמינימום הנדרש היום. מאחל לך לידה קלה ומוצלחת והרבה בריאות לכל המשפחה

מנהל פורום דם טבורי