דם טבורי ואוטיזם

דיון מתוך פורום  דם טבורי

29/07/2013 | 21:41 | מאת: m

בחול מתבצע קבוצות מחקר בנושא אוטיזם ודם טבורי למה אצלינו לא עושים משהו בנידון?

06/08/2013 | 10:10 | מאת: ד"ר אריה (יוקי) גניגר

ל- m שלום, קבוצות מחקר הן דבר מאוד דינמי ותלוי בגורמים רבים. מרבית המחקרים הרפואיים מתחילים אצל רופא מתוך ראייה של מקרה או מקרים במחלקה בקליניקה וכו'. לחילופין יש מצב שהרופא היה בכינוס מדעי או קרא בשפרות רפואית משהו שעורר אצלו את העניין. אוטיזם לכשעצמו הוא נושא סבוך מאוד ויש כבר כיום קבוצות אשר "מסתכלות" על האפשרות לטפל באמצעות תאי גזע. אני מעריך שככל שהעניין יתפוס תאוצה נ העוסקות בנושא זכה גם אנו בארץ לקבוצת מחקר שתצטרף. כדוגמא חשוב לי לציין שאנו בטבורית הוצאנו לאחרונה שתי מנות להשתלה בנושא שיתוק מוחין (פרטים באתר טבורית www.taburit.org) וכאשר ליווית את התהליך נתקלנו במחלה אחרת באותו מרכז ואני פועל כרגע לחבר את אחד המרכזים הרפואיים בארץ שיהיה שותף למחקר זה. אשמח לענות על שאלות נוספות, ד"ר גניגר

מנהל פורום דם טבורי