נסיון בשימוש בדם הטבורי

דיון מתוך פורום  דם טבורי

27/01/2013 | 16:51 | מאת: יפעת

שלום, האם בישראל נעשה עד כה שימוש בדם טבורי פרטי שנשמר? אם כן אנא פרט את המקרים ומתי ארעו. תודה

27/01/2013 | 18:03 | מאת: ד"ר אריה (יוקי) גניגר

יפעת שלום, ראשית אציין כי מאחר ואין מנהלים סטטיטיקה ומערכת מידע מסודרת בנושא זה, המידע שיימסר כאן הוא חלקי. מספר מנות דם טבורי שנאספו ונשמרו בישראל, שחלקן נאספו ונשמרו בבנקים פרטיים, שמשו להשתלות. באופן ספציפי לבנקים הפרטיים, קיים מקרה אחד מחודש יוני 2011 מנת דם טבורי של תינוק שמשה לטיפול באחיו החולה באנמיה אפלסטית. במהלך השנה האחרונה לערך נשלחו שני ילדים, הסובלים משיתוק מוחין, לטיפול בארה"ב תוך שימוש בדם הטבורי שלהם עצמם, שנשמר בבנק פרטי. כמו כן היו מספר מקרים בארץ שנאספו מנות משפחתיות, בבנקים הציבוריים ובבנקים הפרטיים, לצורך טיפול בבני משפחה אך לא בכל המקרים ידוע אם בוצעו כבר ההשתלות. המרכז הרפואי שיבא מדווח על ארבע השתלות בבני משפחה שנעשו ממנות שנאגרו בבנק הציבורי של המרכז. אשמח לענות על שאלות נוספות, בברכה, ד"ר גניגר

מנהל פורום דם טבורי