ממצא בדם טבורי

דיון מתוך פורום  דם טבורי

26/12/2012 | 12:20 | מאת: דליה

ילדתי לפני שלושה שבועות וביקשתי לשמר את הדם טבורי , אתמול קיבלתי מכתב שבו רשום שהדם נמצא תקין לשימור , אך נתגלו ההמצאים הבאים בדם הטבורי של התינוק enterrococcus species; staphylococcus coagulase negative , והופניתי לרופא ילדים להמשך טיפול. בבדיקה באינטרנט הבנתי שמדובר בעצם בזיהום חיידקי בדם הטבורי , אז איך למעשה כן ניתן לשמר את הדם ? ובאיזה זיהום מדובר , האם למעשה יש איזה שהיא בעיה עם התינוק ? עד כמה דחוף לפנות לרופא ילדים , כי הרופא שלי בחופשה עד לסוף שבוע הבא ?

26/12/2012 | 12:48 | מאת: ד"ר אריה (יוקי) גניגר

דליה שלום, ברשותך אתחיל בשאלה האחרונה. ככלל אין דחיפות לפנות לרופא הילדים לו היתה כזו היינו מציינים זאת במכתב ובטלפון. המכתב שקבלת מציין כי בדם הטבורי נמצא זיהום בקטריאלי. המקור לזיהום זה הוא ככל הנראה חיצוני ומגיע בהפרשות של היולדת או מגורם כלשהו בחדר לידה. הניסיון בעולם מצביע על כ- 300 השתלות שבוצעו עם מנות דם טבורי שהיה בהם זיהום בקטריאלי. כל ההשתלות למעט אחת עבור בהשתלה כלומר הזיהום אינו גורם המונע השתלה. חשוב לציין כי כל השתלה נשקלת לגופו של עניין כאשר הצוות הרפואי מביא בחשבון את החולה המחלה ומנת הדם הטבורי ורק לאחר מכן מקבל החלטה. אשמח לענות על שאלות נוספות, ד"ר גניגר

מנהל פורום דם טבורי