שימור דם טבורי עם בקטריות Klebsiella pneumoniae ו-Proteus mirabilis

דיון מתוך פורום  דם טבורי

05/10/2020 | 20:21 | מאת: NiceLady

שלום, ילדתי לאחרונה ותיכננתי לשמר דם טבורי. הודיעו חי שבדם הטבורי נמצאו הבקטריות הבאות: Klebsiella pneumoniae וגם Proteus mirabilis. - האם יש צורך לעשות בדיקות לתינוק ? - האם יש טעם לשמור את המנה ? תודה רבה!

שלום רב. א. בנוגע לשאלה הראשונה בדבר הבדיקה הנדרשת לתינוק בעקבות תרבית חיידקית חיובית – אני ממליץ לפנות ולהתייעץ עם רופא ילדים או עם אחות טיפת חלב. פורום זה לא עוסק ביעוץ רפואי בתחום רפואת ילדים. ב. בנוגע לשאלה השנייה לגבי שמירת מנת דם חבל הטבור שנמצאו בה חיידקים: אין מניעה משמירת מנה זו בבנק דם טבורי. אמנם ייתכן שחלק שתהיה מגבלה שתמנע בעתיד חלק מהשימושים המוכרים בדם חבל הטבור עקב התרבית החיובית, אולם ייתכן שיהיו שימושים אחרים במנה זו שיהיו אפשריים על אף התרבית החיובית. עצם התוצאה של הימצאות חיידקים מסויימים במנת דם חבל הטבור לא פוסלת את המנה באופן גורף מכל שימוש יישומי בעתיד ולפיכך איני רואה כאן סיבה להימנע משמירת המנה. בהצלחה.

מנהל פורום דם טבורי