דם טבורי מתורם זר או השתלת מח עצם מאח תאום זהה

דיון מתוך פורום  דם טבורי

10/04/2018 | 11:18 | מאת: גלית

שלום.יש לי ילד בן 4 עם שיתוק מוחין בדרגה 4.כתוצאה מרשלנות בלידה.יש לו אח תאום זהה שלא נפגע. אפשר להשתמש במח העצמות של האח להשתלה? או לעשות השתלה מדם טבורי מתורם זר מבנק הדם הטבורי? אני מלכה את עצמי שלא שמרתי את הדם הטבורי בלידה, העניין הוא שלא הציעו לי ולא ראיתי פרסומים על הנושא בבית החולים, אולי המציאות היתה שונה היום. תודה ד"ר גלית וקנין

10/04/2018 | 14:49 | מאת: דם טבורי מתורם זר

גלית שלום המחקר לטיפול בשיתוק מוחין בדם טבורי מתורם זר מתקדם אך עדיין לא התפרסמו תוצאות. אחת האפשרויות היא לפנות לפרופ. ג'ואן קורצברג מהמרכז הרפואי דיוקס Dukes בצפון קרולינה ולהתעניין אצלה. היא מנהלת מחקרים אלו. מומחה בארץ לתחום זה הוא פרופ. עומר בר יוסף מהמחלקה לנאורולוגיה של ילדים במרכז הרפואי שיבא. רפואה שלמה אבי טרבס

מנהל פורום דם טבורי