אבני צואה בבן 4 וחצי

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

16/09/2014 | 19:39 | מאת: רותי

שלום לך. אצל בני התגלו אבני צואה רבות לאורך המעי. נשלחנו למיון. אמרו לנו שעדיף לנתח. כשהגיע הכירורג הוא ביקש לנסות לפורר את הגוש שקרוב לפי הטבעת ביד. לבסוף (אחרי צרחות של הילד...)הצליח. לאחר מכן נעשה חוקן ולאחריו היתה התרוקנות אינטסיבית. חשוב לציין שאנו הורים גרושים. הגמילה עקב כך נעשתה רק קרוב לגיל 3 ומאז אין יציאות אלא רק חתיכות קטנות לאורך כל היום. בסיום הטיפול במיון נאמר לנו לתת לו אבילאק וכך אנו עושים אלא שאין שיפור במצב (לאחר 3 ימים) הילד עדיין בקושי עושה והבוקר גם הרגשתי במישוש בבטן שני גושים קטנים. האם נורמלקס עדיף? האם צריך לגשת להוציא גם את הגושים החדשים? (בעיניי עדיף לא בחוקן כי זה היה מאוד מאוד טראומתי לילד). תודה.

שלום רותי,אם אני מבינה נכון היציאות היו רגילות ללא בעיה של עצירות עד גיל 3 שנים עד תחילת הגמילה. אם אכן היו יציאות רגילות בטיטול קרוב לוודאי שהילד פיתח הרגל של התאפקות וכתוצאה מכך אבני צואה ובריחת צואה בכמויות קטנות לאורך היום.הטיפול צריך להיות בעזרת קשר קרוב ורציף עם גסטרואנטרולוג ילדים.יש לתת נורמלקס במינון מתאים כך שהתוצאה תהיה יציאה רכה כל יום.הטיפול צריך להיות ארוך-לפחות 6 חודשים ולכלול גם מרכיב חינוכי עם הרבה סבלנות שיעודד אותו לשבת על האסלה יום יום.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער