שלשול ועצירות

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

29/08/2014 | 21:52 | מאת: גיל

שלום, אני בן 16 ולפני כמה שבועות החלו לי שלשולים (אני לא יודע אם זה קשור אבל שתיתי במקרה חלב פג תוקף באותו יום) לאחר 3 ימים ממתי שהתחילו השלשולים התחלתי לקחת גיינר כחלק מתפריט מכייון שאני מתאמן בחד"כ, השלשולים נמשכו 3 ימים אחרי שהתחלתי לקחת אותו ולאחר מכן נהייתה לי עצירות שנמשכת עד עכשיו, היציאות מתרחשות כל יום אך מלוות במאמץ רב מאוד. אוסיף ואציין שאני אוכל גביע קוטג' 9% ביום, גבינה בולגרית וצהובה, ושותה 400 מ"ל חלב ביום, אלה מוצרי החלב שאני אוכל אם זה רלוונטי. אשמח לדעת מדוע נגרמת העצירות ומה לעשות כדי לטפל בה, תודה.

שלום גיל.להבנתי סיבת השלשול לפני מספר שבועות היא וירוס. אחרי מחלה וירלית שגורמת לשלשול (כמו גם לאחר שלשול בשל הרעלת מזון-אך איני חושבת ששתית חלב פג תוקף גורמת לכך)יכול להופיע שיבוש זמני בפעולת המעיים שמתבטא בעצירות. אני ממליצה לך לשתות תכשיר שמרכך את הצואה ולא יהיה צורך להתאמץ.שם התכשיר נורמלקס או פגלקס באבקה ללא טעם וריח שממיסים במשקה לפי ההוראות שעל האריזה.תתחיל עם מנה אחת ביום ואם לאחר שבוע ימים לא יהיה שיפור אתה יכול לעלות מינון ל2 מנות ביום. אתה צורך הרבה דברי חלב אך אני מניחה שזה הרגל ממושך ולא רק בשבועות האחרונים לכן זה כנראה לא קשור לשינוי בפעולת המעיים.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער