רעד בלתי מוסבר,והרגשת חנק בגרון

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

18/03/2014 | 11:12 | מאת: ש

מדובר בילד בגיל 6 ,אשר,עשיית צרכיו היא צואתו כמו של"עזים" . לפני כשבוע התלונן על גרד בפי הטבעת ונטל תרופת "ורמוקס" נגד... לאחר שעה החל לרעוד עד כדי אי עמידה על הרגליים ועייפות..יום לאחר מכן התעורר כאשר לא יכל לדרוך על רגלו הימנית...לאחר שעה נחל לדרוך על העקב ואחרי שעתיים שלוש חזר לדרוך על כך רגלו...כאילו לא היה כלום. כבר שבועיים ימים שהוא רועד לפני הכניסה לשירותים ופתאום מתחיל לעמוד ליד האסלה וטען שיש לו בחילות ומשהו מפריע לו בגרון... התופעה מאוד מוזרה ! אשמח לתשובה למי עלי לפנות?

לפי מיטב הבנתי את מתארת תגובה של חרדה מפני פעולת מעיים בשירותים שהתפתחה כנראה בשל עצירות צואה קשה ויציאות שכרוכות בקושי ובכאב . ראשית אפשר לעזור על ידי ריכוך היציאה עם טיפול בנורמלקס או פגלקס.חשוב לחבק את הילד ולהרגיע אותו. מציעה לפנות לגסטרואנטרולוג ילדים.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער