צואה ללא שליטה לילד בן 3.5 דחוף

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

23/10/2013 | 19:24 | מאת: יערה

שלום רב! בני בן 3.5 ונמצא כרגע תהליך גמילה מחיתולים. התהליך התעכב כי הוא לא היה מוכן ובשל, נולד לו אח קטן לפני 4 חודשים, גן חדש... הוא כבר חודשיים בלי חיתולים (פרט ללילה). רק לפני כשבוע הוא התחיל ללכת לבד לשרותים לעשות פיפי. עם הצואה יש לנו בעיה. זה בורח לו בתחתונים, לעיתים הוא ממשיך את צרכיו בשרותים. אני חוששת שהוא לא מרגיש שהוא צריך ללכת לשרותים. האם יכול להיות שזה אנקופרזיס? או שאולי זה עוד שלב בגמילה איתו שגם ככה קשה? האם לפנות לרופא גסטרואנטרולוג? איזו בדיקות מבצעים?

קרוב לודאי שזה רק שלב בתהליך הגמילה. האם לפני הגמילה היה מכריז כשעשה קקי? זו הוכחה לכך שמרגיש את הצורך. אנקומפרזיס זו מילה לועזית שפרושה בריחת צואה .הסיבה השכיחה ביותר לתופעה זו בילדים היא התנהגותית. סיבה אורגנית רפואית היא נדירה. רופא/ת הילדים שלכם יכול לבדוק בדיקה גופנית ולחוות את דעתו על כך.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער