כאבי בטן כרוניים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

19/08/2013 | 03:38 | מאת: רעות

ד"ר שלום רב, בני בן החודש סובל מאי שקט קיצוני, גזים וקושי בהטלת צואה. בני ינק עד גיל שבוע ועקב מעט מאוד חלב, התחלתי לשלב תמ"ל - נוטרילון עד להפסקה מוחלטת (סכ"ה קיבל חלב אם כ10 ימים). כשהיה ניזון מחלב אם, מרקם היציאות היה נוזלי ולא היה אי שקט קיצוני. לאחר כשבוע שקיבל נוטרילון בלבד, והחל לסבול מעצירויות, אי שקט וצואת גללים, הומלץ לעבור למטרנה אקסטרה קר. לאחר 3 ימים כשראינו שאין שיפור והמצב רק מחמיר, חזרנו לרופאת הילדים שטענה שאולי יש רגישות ללקטוז ולכן המליצה על נוטרילון קומפורט. בהתחלה היה שיפור מסוים באי שקט, אך לא ביציאות, יציאות מאוד קשות שעד שהתינוק מצליח להתרוקן זה מלווה בשעות של בכי התפתלויות וסבל. כשחזרנו לרופאה היא העלתה אפשרות של אי סבילות לחלב ונתנה בדיקת צואה לדם סמוי. הבדיקה יצאה חיובית ומיום חמישי בערב (כלומר כמעט 3 ימים) התינוק מקבל נטרומגן 90 מ"ל כל 3 שעות (שוקל כ 4800). יש לציין שאין כלן שיפור באי השקט שלו, הצואה אומנם במעט רכה יותר אך עדיין כל יציאה מלווה בשעות של בכי וסבל. זאת ועוד, התינוק מרבה לפלוט הרבה יותר מהרגיל. אני ממש אובדת עצות וחרדה לשלומו של התינוק.. אני חוששת שמא מדובר במשהו חריף יותר במעיים שבגללו יש לתינוק דם בצואה.. (סמוי בלבד). מה עליי לעשות? אני מרגישה שהוא ממש "שפן ניסיונות" של כל התמ"ל שקיימים היום.. תוך כמה זמן אמור להיות שיפור ניכר במידה והתינוק אכן רגיש לחלב? , האם הנטרומגן גם מכיל רכיבים אלרגיים? ממה נובע הפליטות הרבות? ואיך אוכל לדעת בודאות ממה נובע הדם הסמוי בצואה? האם קיימת בדיקה ספציפית לגילוי אלרגייה לחלב מלבד ניסוי וטעייה? אודה ממש לתשובתך, אני ממש חרדה לשלומו של תינוקי הרך. תודה מראש, רעות.

שלום רעות, אני מבינה שאת חרדה לשלום תינוקך אך תינוקות רבים עוברים בחודשים ראשונים לחיים חוויות דומות: אי שקט קושי ביציאות ופליטה חוזרת והחלפה של פורמולות מזון עד למציאת הפורמולה המתאימה ביותר. לפי התאור שלך אני לא מתרשמת מסימפטומים מדאיגים ובנוסף תינוקך נבדק על ידי רופאת הילדים ואילו היתה בעיה רפואית משמעותית היא היתה מבחינה בכך.גם לפי משקלו הטוב 4800 אני רואה שעולה טוב במשקל וזה סימן טוב. לדעתי הרופאה שלכם עשתה נכון כאשר המליצה לכם על נוטרמיגן.אמנם אין לתינוק תופעות קלסיות של רגישות לחלב-כמו הקאה חוזרת ופריחה או קוצר נשימה אך יתכן שיש רק רגישות במערכת העיכול שיכולה להתבטא בעצירות או בהופעה של דם בצואה-סמוי או גלוי. ובמקרה כזה המזון המתאים הוא נוטרמיגן. משך הזמן המינימלי למתן נוטרמיגן כדי לדעת אם מתאים או לא מתאים הוא שבועיים! בעיה נוספת שאת מתארת היא פליטות שהופיעו לאחרונה-זה יכול להתאים לרפלוקס של תינוקות .תינוק צריך לאכול לפי דרישה כאשר רעב ומבקש אוכל ויש ארוחות שיבקש רק לאחר 4 שעות ולא צריך להאכיל לפי שעון כל 3 שעות. גם עודף אוכל יכול לגרום לכאב בטן ואי שקט. אצל הרבה תינוקות יציאה מלווה בבכי בחצי השעה שלפני היציאה. אם לאחר הבכי היציאה היא רכה אין סיבה לדאגה הבכי יפסק עד גיל 3 חודשים. אם היציאה היא קשה בצורת גולות יש סיכוי טוב שהיא תתרכך בהמשך ההזנה בנוטרמיגן. כאמור תהליך ההסתגלות של מערכת העיכול למזון חדש דורש זמן לפחות שבועיים.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער