עצירות כתוצאה מגמילה

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

18/07/2013 | 14:37 | מאת: אורחת

שלום בני בני 4 לוקה באוטיזם כרגע בתהליך גמילה, עם השתן הכל בסדר , לגבי צואה הוא בדרך כלל מתאפק עד הערב כששמים לו טיטול לשינה . כבר יומיים שלא עשה צואה , אתמול בערב היה נראה כי ממש כואבת לו הבטן (הוא עדיין לא מדבר ככה שקשה להבין מה הוא מרגיש) הוא ממש בכה והחזיק את הבטן ולא ובסופו של דבר אחרי ישיבה ממשוכת בשירותים ואחרי ששמנו לו טיטול לא עשה צואה . מה ניתן לעשות כדי למוע את המצב הזה ? והאם זה בסדר לעשות בבית חוקן (מיקרולוט) אם כן מה מקסימום הפעמים שמותר. אם לא מה אפשר במקום . אני מאוד חוששת שהוא יכנס ללופ של עצירויות כיוון שהמצב הרבה יותר מרוכב מגמילה של ילד רגיל תודה

במהלך תהליך הגמילה אפשר לעזור עם ריכוך הצואה על ידי מתן נורמלקס או פגלקס ואז הצואה לא מתקשה ויוצאת בקלות ומהר כאשר יושב על האסלה. את המינון צריך להתאים לתוצאה: הצואה צריכה להיות רכה אך לא שלשול.ובדרך כלל בגיל 4 שנים מתחילים עם 8 או 10 גרם ליום בחצי כוס שתיה וכעבור שבוע ימים לעלות או לרדת במינון לפי התוצאות בשטח. עדיף ליווי של רופא הילדים או גסטרואנטרולוג ילדים

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער