עצירות

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

17/07/2013 | 22:15 | מאת: n

תינוקת בת שנתיים וארבעה בתהליך גמילה , בתחילה שבוע היה בסדר וכעת עם עצירות מעל חמישה ימים . יש מעט חום 37.3 לפני הגמילה יציאות היו נורמטיביות פעם ביום . הרכב המזון: לא שותה חלב, הפסיקה לאכול פירות , בבוקר לפעמים מעדן בצהריים מרק ולפעמים שניצל ועוד כמה דברים ביצים לא נוגעת . מה יכול להיות הסיבה לפי התשובות בפורום ישנה תרופה בשם נורמלקס - אבקה או פגלקס , האם הן מצריכות מרשם רופא? האם הן לא גורמות להתמכרות? מה הסיבה לעצירות ? והאם זה יכול לגרום לדלקת בשתן ? והאם העצירות יכולה לגרום לחום ?תודה מראש,

העצירות בתקופת הגמילה היא תוצאה של התאפקות בשל קשיי הסתגלות לשינויים בצורה החדשה שצריך לעשות יציאה-בסיר או באסלה. זהו תהליך נלמד אך לא תציד עובר "חלק". התאפקות גורמת לצואה להתקשות ולהפוך כואבת וזה רק מחמיר את ההתאפקות וחוזר חלילה. מעגל זה ניתן לשבור על ידי טיפול בריכוך הצואה עם נורמלקס או פגלקס שגורם ליציאה רכה ולא מאפר התאפקות. בהדרגה יש הסתגלות לשירותים ולאסלה ובהמשך כאשר זה מצליח מפסיקים להתאפק. משך הטיפול בנורמלקס או פגלקס יכול להיות מספר שבועות או מספר חודשים וגם שנה-שנתיים לפי המקרה ולפי הילד.רק כאשר הילד מפסיק להתאפק אפשר לגמול מהטיפול. אין תופעה של התמכרות ואין תופעות לואי רפואיות שליליות לטיפול ממושך.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער