נורמלקס לתקופה ממושכת

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

16/05/2013 | 08:29 | מאת: שי

שלום רב, ביתי בת 4 כיום, סובלת מעצירויות מגיל שנתיים בערך. לאחר בירור ובדיקות הוחלט לתת לה נורמלקס, שעוזר לה מאוד (אנחנו נותנים לה מינון נמוך של 1-2 מ"ל ליום). חשוב לציין שהיא עדיין שותה סימילאק (הרופאה אומרת שזה גורם לעצירות). אני מאוד מודאגת מהעובדה שהיא מקבלת נורמלקס כבר כמעט שנתיים ולכן ניסיתי להוריד אותו לפני כחודש. השבוע היתה לה שוב עצירות ועכשיו היא שוב מתאפקת - חזרנו לנק' ההתחלה.. התחלתי שוב טיפול בנורמלקס וקבעתי תור לגסטרולוג ילדים. נא עצתכם, האם השימוש בנורמלקס לתקופה ארוכה כ"כ זה בסדר? אני בלחץ מזה שהנורמלקס יגרום לה איזה נזק בעתיד.. למרות שטוענים שהוא לא מפתח תלות ומותר לשימוש לטווח ארוך. תודה רבה

נורמלקס הוא תכשיר בטוח מאד לשימוש לטווח ארוך ובכל העולם המערבי ילדים ומבוגרים משתמשים בו לאורך שנים. כל עוד הילדה מגיבה בהתאפקות כאשר הצואה יותר מוצקה ויש כאב בזמן יציאה צריך לטפל בזה על ידי ריכוך היציאה עם נורמלקס. בעוד שנה-שנתיים כאשר תהיה יותר גדולה ובשלב אחר של התפתחות רגשית ושיכלית אפשר יהיה לדבר איתה על כך שצריך ללכת לשירותים מיד כשחשים צורך,ולא להתאפק ואז יש סיכוי גבוה שההתנהגות תשתנה ואז אפשר יהיה להפסיק נורמלקס. המינון שנתתם לפני המשבר האחרון 1-2 גרם ליום הוא קטן מאד ומפתיע שבכלל עבד. אני מקווה שאתם נותנים לה מינון גבוה יותר עכשיו כדי שיהיה יעיל.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער