כאבים בזמן היציאות

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

02/04/2013 | 20:31 | מאת: יואל

שלום, בתנו בת השנה וחודש סובלת כבר זמן מה בכל פעם שהיא עושה קקי וממש מתכווצת וצורחת מכאבים והיא ממש רועדת מפחד לעשות את צרכיה. כירורג ילדים, טען שזה אמור לעבור...אך זה לא קרה והפנה אותנו לגסטרו ילדים. ואנחנו ממתינים נואשות לתור פנוי. נשמח לקבל מידע והכוונה כיצד לפעול. (יש לציין שהקקי שלה די יבש) תודה רבה

אם הקקי יבש וקשה יתכן שהוא גורם לכאב ביציאה. יתכן שבעבר היה גוש יותר גדול שגרם לכאב ומאז היא פוחדת מפני כאב חוזר בזמן יציאה ולכן מגיבה כך. בכל אופן ניתן להקל על ידי ריכוך הצואה כי צואה רכה יוצאת בקלות וללא כאב ועם הזמן הילדה תרגע. אפשר לקנות ללא מרשם אבקת נורמלקס ולתת 6גרם ב100 מל שתיה -מיץ או פורמולה פעם ביום. התגובה לא מידית אלא לאחר 2-3 ימים.ניתן להתאים את המינון לפי הצורך: אם אחרי שבוע ימים הקקי עדיין יבש לעלות ל8 גרם ב120 מל שתיה ביום ואם יש קקי יותר מדי רך לרדת ל4 גרם ליום ב100 מל שתיה.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער