עצירות אצל ילדה בת שנתיים וחצי

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

01/04/2013 | 23:55 | מאת: שירה

שלום, בתי בת שנתיים וחצי. סובלת מעצירות מגיל מאוד קן. בגיל 10 חודשים היה לה פיסורה ותמיד היה לה קושי בתחום הזה. היא לא עושה קקי פעם ביום מאז ומתמיד. לעיתים היציאות שלה קשות ולעיתים רכות, הרבה פעמים מלוות בצרחות וכאבים. לפני כחודש היא לא עשתה קקי במשך שבוע וכעשתהזו היתה חוויה מאוד לא נעימה. מאותו זמן לא עשתה עוד שבוע עד שעשינו לה חוקן ואז עשתה. מאז אני נותנת לה בכל יום כף שמן זית אבל זה עדיין לא ממש עובד, היא נראית לי מאוד מפחדת מכיוון שאומרים לה שזה טוב לעשות וכו' היא אומרת שלא והיא לא מעוניינת לעשות. מה עושים במקרה כזה? אילו בדיקות יש לבצע על מנת לעזור לה?

אני מניחה שאם ילדתך סובלת מעצירות מגיל פחות משנה פנית בעבר לרופא הילדים ואןלי גם לגסטרואנטרולוג ילדים.אם לא-צריך לפנות לפחות לרופא הילדים,לעבור בדיקה גופנית וכן מספר בדיקות דם כולל בלוטת התריס ומלחים בדם וסרולוגיה לצליאק.לעיתים פיסורה בגיל צעיר יכולה להיות תוצאה של רגישות לחלב בגיל הצעיר אך הפיסורה גורמת לכאב ובעקבות הכאב באה התאפקות ועצירות ממושכת כבעיה מתן שמן זית אינו פתרון לעצירות כי זה מזון והוא נספג במעיים. טיפול יותר טוב לרכך יציאה יהיה מתן נורמלקס אבקה מומסת בשתיה לפי המינון המופיע על האריזה, או מעט יותר אם כעבור שבוע-שבועיים לא יהיה שיפור במצב .את הטיפול לתת יום יום בהתמדה במשך מספר חודשים.

04/04/2013 | 20:32 | מאת: שירה

שלום, תודה על התגובה. ערכנו בדיקת דם של בלוטת התריס (עדיין אין תשובה. הרופא בדק את הילדה וראה שהפיסורה חזרה, אנו ממשיכים עם המשחה שרקחו לנו ונקוה שיהיה שיפור בשבועיים הקרובים. קנינו גם נורמלקס ונתנו לילדה עפי המינון שכתוב- 4 גרם בבוקר ו4 גרם בערב, בינתיים, לאחר יום אחד היא לא עשתה, האם להגדיל את המינון? לכמה? תוך כמה זמן זה אמור לעשות יציאה? בינתיים עובר עוד שבוע שהילדה לא עשתה...

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער