תינוק עם עצירות

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

23/03/2013 | 23:56 | מאת: אילנית

ילדי בן 10 חודשים, מזה 3 חודשים הוא נמצא במצב של עצירות תמידית כאשר בזמן האחרון זה החמיר עד כדי כך שכל יציאה שלו היא סבל גדול. הוא אוכל מוצקים אבל יותר מטרנה. הרופאה הביאה לו אבילק אבל אפילו זה עדיין העצירות נמשכת. מה מומלץ לעשות? הילד סובל מאוד. אודה על תשובה בהקדם. אילנית.

24/03/2013 | 09:58 | מאת: מיקה

מטרנה אקסטרה קר ולתת מחית שזיפים- זה מה שעובד אצלנו. במקרים קשים- אבקת נורמלקס

במצב שבמשך 3 חודשים כל יציאה כרוכה בסבל צריך להפסיק את הסבל ולטפל על ידי ריכוך היציאה. אבילק הנו תכשיר טוב אך לרוב נוטלים מינון נמוך מדי ולכן אינו משפר את המצב. המינון שצפוי לעזור הוא 1 מל לכל קג משקל גוף(לדוגמא אם שוקל 8 קג -מינון 8 מל כל יום).אם מקבל מינון זה ואין שיפור ביציאות ממליצה לטפל בנורמלקס. לפי מינון רשום על האריזה. הטיפול צריך להמשך מספר שבועות.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער