בדיקות דם - תינוק בן 5 חודשים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

03/03/2013 | 11:04 | מאת: שרית

שלום, ביצעתי לבני בן ה-5 חודשים בדיקות דם (בשל בעיית עצירות, בהמצלת רופא גסטרו), וערכים הבאים מחוץ לטווח: 1. PH-U STRIP יצא גבוה 7.5 כאשר הטווח הוא בין 4.8 ל 7.4. 2. NEUT% יצא נמוך 21 כאשר הטווח הוא בין 30 ל 50. 3. POTASSIUM יצא גבוה 5.3 כאשר הטווח הוא בין 3.5 ל 5.1. 4. CALCIUM יצא גבוה 11.15 כאשר הטווח הוא בין 8.5 ל 10.5. 5. GGT יצא גבוה 21 כאשר הטווח הוא בין 0 ל 18. 6. PT-INR יצא נמוך 0.76 כאשר הטווח הוא בין 0.8 ל 1.2. 7. PT-SEC יצא נמוך 11.9 כאשר הטווח הוא בין 12 ל 18. האם הדבר מצריך בירור מעמיק יותר? האם למרות החריגות, זה בסדר? הערה: התינוק ניזון מתמ"ל מסוג סימילאק אדוונס פלוס. תודה, שרית

ראשית-אני ממליצה לחזור לרופא המפנה עם תשובות הבדיקות ולשמוע את חוות דעתו והמלצותיו. וכמובן גם לרופא המטפל. רוב הערכים שחורגים מהנורמה חורגים במידה קלה ביותר ולהערכתי אין לכך חשיבות. פרט לערך של הסידו שהוא מעט גבוה. אולי התינוק מקבל יותר מדי ויטמין D .הייתי מציעה לשקול להפסיק מתן טיפות ויטמין D ל מספר שבועות ולחזור על בדיקת הדם.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער