עצירות קשה לבת תשעה חודשים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

12/02/2013 | 09:58 | מאת: ליאת

שלום, בתי סובלת מעצירות קשה שהולכת ומחמירה ככל שעובר הזמן, התדירות היא יומית אבל הצואה קשה ממש כמו של גמל (כדורים קשים ויבשים). עד לפני כמה ימים אכלה שני ארוחות מוצקים ו 2 בקבוקים וכעת אוכלת 3 ארוחות מוצקים ו 3 בקבוקים. האם זה יכול להיות קשור לכך שאני נותנת לה הרבה טחינה מלאה? התזונה שלה די מגוונת, בבוקר בקבוק (עד עכשיו מטרנה רגילה ועכשיו עברתי לאקסטרא קר) אח"כ כל פעם משתנה (ירקות כמו סלק ומלפפון מגורדים עם טחינה מלאה, יוגורט עיזים,קוטג', דייסת פולנטה, חומוס ביתי שאני מכינה לה, אפונה ואורז וכו) בצהריים בד"כ חזה עוף עם ירקות שונים (טחון עם קצת מהמרק או לעיתים אני עושה לה קציצות וטוחנת לה), אח"כ בקבוק, אח"כ ארוחה גבינה לבנה או קוטג' עם\בלי פירות (אם אכלה חלבי כבר אז נותנת לה משהו אחר לפי מה שכתבתי בארוחת בוקר) ועוד בקבוק לפי הצורך לפני השינה. היא שותה כ 50 מ"ל מים ביום,האם זה מספיק (שוקלת 9.13) בנוסף אני משתדלת להוסיף כפית שמן זית או קנולה בכבישה קרה לאחת הארוחות...האם ניתן להוסיף כפית שמן זית לכל אחת מהארוחות? האם להגדיל את מינון השמן? אני גם לא רוצה שהיא תשמין כי היא קצת סבלה מהשמנה ועכשיו בטיפת חלב אמרו שהמשקל שלה מצוין. האם יש סיבה לעצירות בתזונה? מה ניתן לעשות?

12/02/2013 | 10:00 | מאת: ליאת

העצירות קרוב לודאי בשל חשיפה למגוון גדול של מזון מוצק מסוגים שונים תוך זמן קצר יחסית ומערכת העיכול שלה צריכה ללמוד להסתגל בהדרגה. אני חושבת שצריך לתת תפריט יותר פשוט: ארוחת בוקר פירות אפשר להוסיף מחית שזיפים ויוגורט .ארוחת צהריים עוף או קציצה וירקות כמו גזר בטטה אפונה ירוקה. ארוחת ערב גבינה או קוטג מלפפון אבוקדו או חומוס כאשר בחומוס יש גם מעט טחינה. הייתי מפסיקה את הקיטניות האורז והפולנטה. תוספת שמן לאוכל רק מוסיפה קלוריות ולא משפיעה על ריכוך היציאות.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער