עצירות חזקה בעקות מתן ברזל

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

10/02/2013 | 12:08 | מאת: רונה

שלום יש לי בן בן חצי שנה מאז שהתחלתי לתת לו ברזל יש לו עצירויות קשות זה מגיע למצב שהילד צורח שעות מרוב שכואב לו בתהחלה מתתי לו ברזל של טפטפות לאחרונה עברנו להדס אומרים שזה ברזל עדין יותר אני לא רואה את ההבדל חוב לציין שאני נותנת לו רק 3 טיפות וגם כל יום כמו כן הוא אוכל פירות למעט בבנה בשל העצירויות וירקות ועדיין הקיבה קשה מאד מה עושים?

אני ממליצה שתעשי הפסקה עם מתן ברזל למשך שבועיים. תני לו סירופ אבילק לריכוך היציאה תתחילי עם 5 מל ליום ואחרי שבוע ימים אם עדיין צואה קשה לעלות ל7 מל ביום ואולי יהיה צורך לעלות יותר. כאשר תהיה יציאה רכה כל יום להתחיל מתן ברזל תוך כדי הטיפול באבילק קודם 2 טיפות ביום ואחרי שבוע ימים אם אין עצירות לעלות עוד טיפה ביום כל שבוע. בהמשך בעוד מספר שבועות לרדת במינון האבילק לאט לאט עד הפסקה. צריך מרשם רופא לאבילק.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער