עצירות אצל בת שנתיים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

06/02/2013 | 21:24 | מאת: מיכל

שלום בתי בת שנתיים וחודשיים. עד לפני כחודש לא הייתה מעולם בעיה ביציאות. מס חודשים שהיציאות נהיו סדירות כפעם ביום ובדר"כ בשעה קבועה. לפני כחודש התחילה לסבול מעצירות. אני לא מצליחה לחשוב על שום אירוע דרמטי שקרה לפני כן. אנחנו לא ממש בתהליך גמילה, אבל מה שכן מאפיין אותה כילדה הוא אופי קשה, עומדת על שלה, מאוד מחפשת שליטה ומגיל יחסית צעיר (סביב שנה וחצי) הייתה הולכת לעתים בלי חיתול, גם בגלל תפרחת חיתולים וגם כשלא רצתה חיתול ובקושי היו לה פספוסים. מסוגלת להתאפק עם פיפי וקקי גם למשך 4 שעות וכאשר הייתה צריכה לעשות הייתה מבקשת חיתול. ניסינו כמה פעמים להוביל את התהליך לגמילה ולהושיבה על סיר או שירותים וזה לא עבד, אז לא הופעל שום לחץ בנושא. העצירות שנמשכת כחודש נראית כך: 3-4 ימים לא עושה ואז זה בסוף יוצא. היא לא בוכה. אך כן מתלוננת על כאבי בטן במהלך הימים האלו, בעיקר אחרי האוכל. תזונתה בריאה ומגוונת. אין פיסורה (היינו אצל רופאה לבדיקה) והצואה גם לא יוצאת נורא קשה. כאשר היא כבר עושה כן נראה שקצת חוששת מכך, וצריכה להתאמץ, אבל זה לא מגיע לבכי או צעקות. אני ממש מבולבלת מהמצב.. אשמח לשמוע מה דעתך, מה יכול לגרום למצב זה? וכיצד כדאי לפעול? אני מעדיפה להשאיר התערבויות רפואיות כמוצא אחרון מכיוון שאיני רוצה ליצור תלות או להחמיר את המצב. תודה מיכל

ההתנהגות של בתך בחודש אחרון היא תופעה מוכרת והיא התנהגות אופינית של התאפקות. כעבור 3-4 ימים המעי המתכווץ דוחף את היציאה בכוח גדול יותר מכוח ההתאפקות ואז יוצאת יציאה. בשלב זה היציאה לא קשה במיוחד אך יכולה להפוך לגוש קשה בקוטר גדול בהמשך ככל שהמצב ימשך. תנסי להגיע עם הילדה להסכם בעזרת מישחק או מדבקות שבכל בוקר ובכל ערב את שמה לה טיטול רק למעט זמן "כדי שהקקי יוכל לצאת" וכך אולי תמנעי את ההתאפקות.

09/02/2013 | 22:00 | מאת: מיכל

שלום תודה על תגובתך במהלך כל החודש הזה היא נמצאת עם חיתול כמעט כל שעות היממה. היא מסכימה לכך בלי בעיה. בנוסף בימים האחרונים התחלתי להושיב אותה בשירותים לאחר כל ארוחה למשך כ-10 דקות. אך שני הדברים האלו לא עוזרים. עדיין מתאפקת למשך כמה ימים.. ייתכן שבאמת הבעיה היא רפואית? ולא רגשית/התנהגותית?

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער