החמרה במצב העצירות אצל בן 3 וחצי

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

05/02/2013 | 08:17 | מאת: אביביתו

הבן שלי בן 3 וחצי, טופל בהמלצתך בפגלקס בחצי שנה האחרונה. מאז שהיה תינוק ועברנו לתחליף חלב סבל מקשיים ביציאות. לפני הטיפול היה חושש מאד להיכנס לשירותים ונכנס רק כשממש חייב. הייתה הקלה במשך מספר חודשים, אולם הוא רזה מאד והתחלנו להוריד את המינון של הפגלקס. בשלושת השבועות האחרונים המצב הכי חמור מאי פעם, הוא מתפתל ובוכה מכאבים אבל לא מוכן להיכנס לשירותים, שום שכנועים לא עוזרים, וניכר עליו שהוא סובל מאד אבל עוד יותר מזה- מפחד מאד מהכניסה לשירותים. הגדלנו לו את המינון של הפגלקס אפילו יותר ממה שהיה קודם. חייבת לציין שהיציאה עצמה לא מאד קשה ויוצאת יחסית בקלות. אבל זה לא עוזר האם ייתכן שיש איזו בעיה? יזה נזק יכול להיגרם חלילה מההתאפקות? ומה מומלץ לעשות??

ההתאפקות לא גורמת לנזק אך ככל שהילד מתאפק יותר הצואה מתקשה במעי והופכת לגוש קשה שכואב יותר וקשה יותר להוציא. לכן חשוב לתת מרכך צואה כדי למנוע הווצרות גוש צואה קשה וכואב. אם הילד רזה ולא עולה טוב במשקל צריך לפנות לרופא מטפל לעשות מספר בדיקות דם כולל לצליאק ובלוטת בתריס ולפי שיקול דעתו גם להפנות לגסטרואנטרולוג ילדים.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער