עצירות לילד בן שלוש

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

29/01/2013 | 20:58 | מאת: רות

בני בן שלוש וסובל מעצירות מאז גיל חצי שנה, ניסינו הכל-תזונה,אבילק,נרות גליצרין אך לצערי אין שיפור משמעותי. הילד מתאמץ במשך כל השבוע בכאבים ומצליח כל פעם להוציא טיפה ורק פעם בשבוע וחצי בערך יוצא לו גוש קשה לאחר ייסורים.מה ההמלצה שלך? אני מבינה שסיכוי רב שזה נובע מקושי רגשי אך האם אני צריכה לפנות גם לגסטרו כדי לשלול בעיות פיזיולוגיות?

עצירות שהחלה בגיל חצי שנה קשורה בדרך כלל לקושי של מערכת העיכול להסתגל לעיכול מזון מוצק ואז יש יציאה קשה וכואבת ובעקבות הכאב מתחילה תגובה של התאפקות של הילד בכל פעם שחש צורך ליציאה וכך זה הופך להרגל. את ההרגל ניתן לשנות עם טיפול במרכך צואה כך שהיציאה תהיה רכה יום יום וללא כאב. כאשר מתמידים בטיפול במשך כחצי שנה לפחות, ההרגל יפסק. התכשיר הטוב ביותר לטיפול הוא נורמלקס או פגלקס. זוהי אבקה שממיסים בשתיה.המינון רשום על האריזה.אני ממליצה לתת במשך השבוע הראשון 8 גרם ב120 מל שתיה (מיץ חלב שוקו) פעמיים ביום למשך שבוע ימים עד קבלת יציאה רכה כל יום ואז לרדת מעט במינון ל8 גרם ועוד 4 גרם ביום לשבוע ימים. אם היציאה עדיין רכה אפשר לרדת ל8 גרם ב120 מל שתיה פעם ביום. את המינון המתאים צריך למצוא על ידי ניסיון: אם תוך כדי הירידה במינון חוזרת יציאה קשה צריך לחזור למינו הגבוה יותר. רצוי להיות במעקב רופא ילדים.

03/02/2013 | 20:42 | מאת: רות

האם צריכה ללכת לגסטרו ילדים? לשלול בעיות נוספות או שמיותר?

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער