עצירות לבת 7 חודשים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

28/01/2013 | 21:31 | מאת: הדס

ביתי בת 7 וחצי חודשים, יונקת עם מעט מאוד מוצקים, ארוחה אחת ביום של פירות/ירקות, נמנעת מלתת תפוח עץ/גזר/תפוח אדמה כי דיאטנית המליצה שלא. אוכלת רק דלעת, קישוא, עגבניה, שומר, אגס, תפוז שותה מים עושה קקי אחת ל3 ימים בדכ, עם קושי בפעמים האחרונות, צרחות ממש, קקי קשה יחסית ורק עם עזרה שלי בקיפול הרגליים תוך כדי בכי קשה. מה עושים? מה אני עושה לא בסדר?

היציאה הקשה נגרמת על ידי תגובה של מערכת העיכול לצורך לעכל אוכל מוצק. זה לא משהו שאת עושה לא בסדר. מדוע דיאטנית המליצה לא לתת גזר ותפוח עץ? אני ממליצה לרכך לה את היציאה על ידי מתן טיפול בסירופ אבילק 1 מל לקג למנה כל יום כדי להגיע למצב שיש יציאה רכה כל יום. ואז להמשיך טיפול במשך מספר שבועות לפחות. חשוב לטפל מוקדם כי ככל שהעצירות נמשכת יותר זמן היא עלולה להפוך להרגל.לסירופ אבילק דרוש מרשם רופא.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער