בן שלוש נמנע מעשיית קקי

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

09/01/2013 | 23:59 | מאת: מור

שלום רב, בני בן ה-3 סובל כבר קרוב לשנתיים מעצירויות. בהתחלה כאב לו ממש להוציא ומאז מנסה להימנע ככל האפשר מעשיית קקי. הוא קיבל קרוב לשנה אבילאק אך כשראינו שזה מפסיק לעזור הפסקנו לתת לו - האם זה תקין שהרופא נתן לו לתקופה כ"כ ארוכה לקבל אבילאק? לפני כשבועיים הוא לא עשה קקי שבוע ויום ואז נתן לנו הרופא שמן פרפין (אחרי שדחינו את המלצתו שוב להתשמש באבילאק) שעזר לו בימים הראשונים. כרגע הוא לא עשה 3 ימים וקראתי כי לא מומלץ לתת מעל לשבוע את הטיפול (גם זה לא נאמר לנו ע"י הרופא). ראוי לציין כי לקחנו אותו לגסטרואנטרולוג לפני כשנה בערך והוא לא התרגש כלל ואמר שהוא נראה בסדר (לא בוצעה בדיקה פולשנית). בני אוכל פירות וירקות ואנו משתדלים שישתה כמו שצריך - מה אנחנו עוד יכולים לעשות על מנת שיפסיק להדחיק את הקקי כך? אנחנו ממש אובדי עצות וחוששים כי מבורות הזקנו לו עם השימוש הממושך באבילאק. אשמח לעצה ממישהו שבאמת מבין. תודה רבה רבה.

כפי שאת מציינת ההתאפקות החלה לאחר ארועים חוזרים של יציאה קשה וכואבת.מצב זה גורם לילד קטן להתאפק באופן קבוע כאשר חש צורך ליציאה כדי למנוע את הכאב הצפוי והמאיים. הרגל זה יכול להמשך שנים. זו תופעה מוכרת ושכיחה בארץ ובעולם כולו. הטיפול המקובל בעצירות שנגרמת כתוצאה מהתאפקות הוא ריכוך היציאה באופן קבוע במשך תקופה ארוכה-חודשים או שנים לפי הצורך. ריכוך היציאה גורם לכך שהיציאה לא תתקשה במעי ותצא בקלות וללא כאב ואז לאחר תקופה ארוכה ורציפה של יציאות רכות וללא כאב במשך חצי שנה לפחות ההרגל להתאפק מפסיק כי הילד לומד שיציאה זה כבר לא כואב. אם הטיפול אינו רציף והטיפול מופסק מוקדם מדי לפני שנפסק ההרגל להתאפק הצואה שוב מתקשה היציאה כואבת וההרגל להתאפק חוזר ומתגבר.טיפול במרככי צואה-אבילק או פגלקס או נורמלקס או שמן פרפין הוא בטוח גם אם ניתן במשך שנים. בשנים אחרונות נמצא שהטיפול היעיל ביותר הוא אבקת פגלקס או נורמלקס מומסת בשתיה כל יום ללא חשש.במשך חצי שנה לפחות ואפילו שנה-עד אחרי גמילה מטיטולים.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער