עצירות לתינוקת שעברה ניתוח

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

02/12/2012 | 14:34 | מאת: רינה

שלום, בתי בת ה7.5 חודשים עברה בגיל חודשיים ניתוח לתיקון אטימות פי טבעת + פיסטולה. הניתוח עבר בהצלחה והרחבות הסתיימו לפני כחודש. לפני חודש בערך גם התחלנו עם המוצקים - פעם ואז פעמיים ביום. מעבר לכך מקבלת חלב אם. בהתחלה היה בסדר אולם עתה יש עצירות שחוזרת על עצמה. קודם יוצאים מעט "כדורים" כמו פלסטלינה ולאחר מכן מפסיק. שבוע שעבר לא היתה יציאה במשך 5 ימים ושמנו לה נר גליצרין שהוביל ליציאה גדולה מאד. לאחר זה התחיל העניין שוב ועכשיו כבר שלשה ימים ללא יציאה משמעותית. מה אפשר לעשות נקודתית כדי לשחרר את המצב ובאופן קבוע כדי למנוע? שמן באוכל ןמזונות משלשלים כבר ניסינו. אנו משתדלים גם שתשתה מים. תודה!

מעבר לאוכל מוצק יכול לגרום ליציאה קשה בכל תינוק אולם כאשר יש יציאה קשה ומכאיבה היא גורמת לתינוק להתחיל להתאפק בכל פעם שחש צורך ליציאה כדי לנסות למנוע את הכאב ביציאה.וכך מחמירה העצירות. בתכם עברה טראומה בפי הטבעת והיא רגישה יותר מתינוקות אחרים לכל כאב נוסף בפי הטבעת שנגרם מהיציאה הקשה בעקבות שינוי בתזונה. הטיפול המתאים הוא מתן מרכך צואה-סירופ אבילאק או אבקת נורמלקס או אבקת פגלקס לריכוך היציאה כך שתהיה יציאה רכה כל יום ללא כאב למשך מספר חודשים ורק אחרי שתתרגל לאוכל מגוון ומוצק אפשר להתחיל לרדת בהדרגה לאט במינון מרכך הצואה עד גמילה מהטיפול. אתם צריכים להיות בקשר עם הכירורג. ובכל מקרה לנסות להמנע ממצב של מתן נרות או גירוי אחר בפי הטבעת כי זה מחזיר ומזכיר את הטראומה. בהצלחה.

03/12/2012 | 09:10 | מאת: רינה

03/12/2012 | 14:21 | מאת: רינה

שאלה קטנה נוספת - דיאטנית ילדים המליצה לנו על סיבים טבעיים בשם BENEFIBER במקום נורמלקס, האם כדי לנסות? שוב תודה

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער