עצירות מתמשכת בתינוקת בת 6 חודשים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

17/10/2012 | 03:57 | מאת: מיטל

הי ביתי בת שישה וחצי חודשים וסובלת כבר שלושה שבועות מעצירות ממנה לא סבלה עד כה תדירות היציאות היא אחת לשישה ימים בערך והן קשות בהרבה מבעבר וירקרקות כהות היא ניזונה ב5 החודשים הראשונים מהנקה בלבד ולאחר מכן התחלנו לתת לה תחליף חלב פעם ביום בשעות הערב וכמו כן טעימות של פירות וירקות לאחר שהופיעה העצירות הפסקנו לתת לה תחליף חלב וכעת מעבר להנקה היא מקבלת שזיפים עגבניות ושמן זית, פעם או פעמים ביום(בכל פעם אחד מהם ולא ביחד) עם זאת אין שיפור במצב מה עשוי להיות הגורם? והאם פרוביוטיקה או סיבים עשויים לעזור? אם כן - מה מומלץ? תודה רבה מיטל

העצירות נגרמה קרוב לודאי על ידי השינוי בתזונה-הוספת תמל והמזון המוצק בטעימות.יש תינוקות שמגיבים כך. עגבניה ושמן זית הם בחזקת מזון ולא טיפול לעצירות.איך אתם נותנים את שמן הזית? בגיל פחות משנה נותנים שמן רק כאשר הוא מעורב היטב במזון. אם בזמן כתיבת שורות אלה עדיין יש עצירות אפשר לתת סירופ אבילק -צריך מרשם מרופא הילדים. גם פרוביוטיקה אפשר לתת ביוגאיה בטיפות. ואם צריך תוספת מזון לתת תמל אחר מזה שקבלה .

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער