צואה קשה וכאבי גב תחתון

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

30/07/2012 | 06:16 | מאת: יעל

שלום, ביתי בת ה 4 מתלוננת כבר מספר חודשים על כאבי גב תחתון. לפני כחודש הכאב נעלם וכעת הוא מתמקד בעיקר רק בעת עשיית צואה. הילדה עברה בירור רפואי מקיף- בדיקות דם,צילום, אולטראסאונד בטן עליונה וכליות ואף MRI של הגב והכל יצא תקין, תודה לאל. כיום עדיין כאבי גב כשיש לה צואה, לפני שעושה, בעת עשיית צואה( מבקשת שאחבק אותה מאחור ואפעיל לחץ על הגב בעת שעושה את הצואה) ועד שלא מסיימת לתת צואה, רק אז הכאב נעלם. אני פחדתי שאולי מדובר במשהו במעיים, חלילה, משהו חמור-רופאת הילדים הרגיעה אותי שלמרות שאולטראסאונד בטן עליונה לא דוגם מעיים, הוא היה מראה ב 100% אם היה שם משהו חמור כגון גידול חלילה. היא אמרה שאם היה אז היו רואים ושניתן להרגע. האומנם? למה שילדה כל כך תסבול כשעושה קקי? היה לה פעם אחת טיפה דם בצואה, בניגוב.יש לה צואה קשה ובתקופה האחרונה מקבלת פגלקס לריכוך צואה שלא כל כך עובד, עדיין מתאמצת לעשות( למרות שפחות). מה עושים? אודה לעזרתכם, תודה!!

אני חושבת שהילדה עברה ברור נרחב שהיה תקין.יתכן שהכאב נגרם על ידי קושי במתן צואה (למרות שכאב בגב תחתון ולא כאב בפי הטבעת מהווה תלונה נדירה אצל ילדים עם עצירות ). אני ממליצה שתקבל טיפול לריכוך צואה על ידי נורמלקס במינון של 8 גרם ליום מומס ב120 מל שתיה-מיץ או שוקו.הנורמלקס ללא טעם או ריח.מטרת הטיפול היא לגרום ליציאה רכה במרקם של מחית תפוחי אדמה.אם יציאה עדיין קשה לאחר שבוע טיפול צריך לעלות במינון ל12 גרם ליום או יותר,וגם להגדיל את כמות השתיה שבה ממיסים .אחרי שתקבל טיפול זה במשך חודש לפחות,יום יום אפשר יהיה לצפות שהכאב ישתפר אולי גם יחלוף.אם הכאב חולפ יש להמשיך טיפול במרכך צואה מספר חודשים ולרדת אחר כל במינון מאד לאט .אם לאחר חודש של יציאות רכות עדיין יהיה כאב אני ממליצה לפנות להמשך ברור.לחבק זה חשוב ומרגיע גם לאחר שהכאב יעבור.דווחי לי בהמשך.

29/07/2013 | 06:47 | מאת: רענן

שלום יעל, בני בן שנתיים וחצי סובל גם מתלונן על כאבי גב בעת מתן צואה. עברנו מספר בדיקות ולא נמצא משהו מחשיד. בנוסף בני מתעורר לעיתים בלילה מכאב. מאחר והפוסט שהעלית הוא מלפני שנה רציתי לדעת האם גם בתך התלוננה על כאבים בלילה והאם זה עבר לה? תודה רבה

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער